На замітку ласунам – рецепти з ревеню

Рецепти з ревенюУ себе на дачі я вирощую корисне і дуже унікальне багаторічна рослина ревінь. Його знають і люблять вирощувати багато садівників і дачників. Тільки що я побувала на своїй дачі. Навіть у нас він пішов у ріст, а значить скоро настане довгоочікуване карельське літо.

Яскраво – рожеві корінці, товсті і м’ясисті, видно здалеку, значить можна вже зараз займатися його кулінарною обробкою. Це перші весняні вітаміни, за яким за зиму так скучив наш організм. Зверніть увагу на свою грядку, там, де росте у Вас цей овоч.

Я пропоную рецепти з ревенем для ласунів. Особливо підійдуть такі рецепти ласунам, хто любить солоденьке, та добреньке. Приготування зовсім нескладна, будь-яка господарка зможе швидко приготувати корисні страви.

Варення з ревеню

Рецепти з ревеню

Приготуйте варення з ревеню.

  1. очистіть Від шкірки корінці, ретельно вимити і нарізати шматочками. Я опускаю на одну хвилину в киплячу воду, потім відразу охолоджую в холодній воді.
  2. Роблю сироп – на кілограм черешків ревеню беру 1,5 кг цукрового піску і 4 склянки води.
  3. варю Варення в два прийоми в цукровому сиропі.

Компот з ревеню

Маленькі діти люблять компот, приготований з ревеню. Це корисний і освіжаючий напій.

  1. Готуємо черешки як в рецепті для варення. 5-7 хвилин кип’ятимо, додаємо цукор, варимо до готовності.
  2. На 1 кг черешків я беру півтора літра води і 1,5 склянки цукрового піску. Цукровий пісок можна класти по своєму смаку.
  3. А щоб вийшов смачний кисіль, протріть зварені корінці через сито, а у відвар додайте картопляний крохмаль.

Пиріг з ревенем

Рецепти з ревенюНадзвичайно смачні виходять з ревенем пироги. Рецепт приготування дріжджового тіста для смачних пирогів Ви можете подивитися тут, тому докладно я тут не стану описувати рецепт. Дріжджове тісто я завжди роблю саме по такому рецепту, пироги поки завжди виходять ароматними та смачними.

Ми ж починаємо готувати начинку для пирога.

Підготовлені черешки тушкуємо під кришкою з цукровим піском, волога повинна вся випарується. Остуджуємо, начиняємо пиріг на весь деко.

Можна зробити маленькі пиріжки, або булочки, булочки. Кому не подобається дріжджове тісто підійде здобне або прісне. Що кому до душі, і таке тісто!

Є у овоча невеликий недолік, але він всього один. Корисний і смачний овоч для шлунка зовсім не має аромату. Я для аромату своїх солодких страв можу додати рецепти з ревеню часточки або цедру лимона, колоту корицю або ванільний порошок.

Раджу спробувати:лимонний пиріг з пісочного тіста.