Проста випічка – швидкі і легкі рецепти

Сьогодні у нас проста випічка. Так, мені захотілося з Вами поділитися своїми рецептами, які я робила на цьому тижні. Вийшло зовсім непогано, швидкі і легкі рецепти приготування. Мені взагалі подобаються такі рецепти, коли не потрібно витрачати багато сил і часу. Ще начебто і щось новеньке, а новеньке-це завжди смачно і незвично.

прошу Строго не судити, я не професіонал, просто люблю готувати і радувати близьких мені людей. Ну, а як у мене виходить, це вже судити Вам. Знаю тільки одне, що коли немає настрою, краще щось нове взагалі не затівати, точно не вийде нічого. Процес приготування їжі вимагає гарного настрою, тоді все піде просто відмінно. Начебто такий гарний настрій у мене і було, принаймні, готувала з великим бажанням.

І так приступаємо до приготування м’ясного пирога.. А рецепт м’ясного пирога зовсім простий. Зараз Ви в цьому переконаєтеся самі.

Рецепт м’ясного пирога

Для приготування тесту нам знадобиться:

  • 250 грам сметани,
  • 250 грам майонезу,
  • 3 яйця,
  • 300 грам муки,
  • 2 чайних ложки розпушувача( сода-1 чайна ложка),
  • сіль.

Проста випічкаЗмішуємо сметану і майонез разом. Додаємо до них яйця, солимо і перчимо, перемішуємо. Тепер потрібно додати борошно і розпушувач. Якщо розпушувача немає, додайте 1 чайну ложку соди.

Тепер готуємо начинку. Начинка: 300 грам будь-якого м’яса, сіль, перець, 2-4 бульби картоплі, цибулю ріпчасту.

Проста випічкасире М’ясо ріжемо на дрібні шматочки. У мене було м’ясо свинина. Ріпчасту цибулю потрібно почистити і дрібно покришити. Картопля теж почистимо і наріжемо на дрібні кубики. Тепер м’ясо, картопля, цибуля ріпчаста з’єднуємо разом, солимо, перчимо.

змащуємо Рослинним маслом форму, в якій будемо пекти пиріг. У форму викладемо половину тесту.

Проста випічкаПорада: тісто краще всього укладати в форму руками, змоченими в холодній воді.

На укладене тісто розділяємо нашу приготовану начинку. Тепер начинку закриваємо рештою тестом.Проста випічка

Розігріваємо духовку і випікаємо при температурі 180 градусів протягом години наш пиріг. Якщо пиріг в духовці почне пригорати, потрібно прикрити його фольгою.

Проста випічкаА вийшов ось такий смачний пиріг.

Мафіни з сиром і шинкою

Другий рецепт, який я теж готувала це-мафіни з сиром і шинкою. Хто не знає, як готуються мафіни, -поясню. Це така невелика булочка, яка може поміститься на долоні людини.

За однією версією слово «мафін» має англійські коріння, що означає м’який хліб. За іншою версією-це німецьке слово, що означає один із видів хліба. Як би ми не з’ясовували, тепер це вже точно не з’ясувати. У будь-якому випадку, така булочка з’явилася аж в 11 столітті. Мафіни бувають солодкі і солоні, вони чимось нагадують крихітні кексики.

Англійці роблять їх з дріжджового тіста, американці використовують розпушувачі. Мафіни випікаються дуже просто, швидко, варіантів начинки може бути безліч. Ну, а в мене значить американські мафіни, так як я пекла їх за допомогою розпушувача.

Треба:

  • 100 грам твердого сиру,
  • 100 грам шинки,
  • 3 яйця,
  • 150 грам молока,
  • 100 грам вершкового масла,
  • 300 грам борошна, 2 чайні ложки розпушувача (1 чайна ложка гашеної соди),
  • перець,
  • сіль.

Проста випічка

На маленькі шматочки поріжемо сир і шинку. Збиваємо яйця з сіллю і перцем.

Проста випічкаЯйця збиваємо з перцем і сіллю, додаємо до них молоко. Тепер додаємо розм’якшене вершкове мало, сир і шинку. Все перемішуємо. Додаємо борошно і розпушувач, повинно вийде некруте тісто. Проста випічкаВикладаємо тісто в невеликі формочки, не більше 2/3 висоти. Я користуюся силіконовими формами, вони дуже зручні, в них ніколи нічого не пригорає, вони легко миються, не займають багато місця.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо 30 хвилин наші мафіни.

Проста випічка

А ось що вийшло . Всім сподобалося, і всі залишилися задоволені.

На сьогодні у мене все. Як Ви переконалися, що дійсно це проста випічка і зовсім нескладні рецепти. Друзі! Пропоную ще ознайомитися з рецептом апельсинового кексу, який не змусить витрачати багато часу, а якою буде стояти аромат на кухні!