Рецепт класичної ботвиньї з бурякової бадиллям

Рецепт класичної ботвиньїНа наших городах вже потроху можна збирати молоденьку буряк. Коренеплід буряк один із найпоширеніших, а користь його не знає кордонів. Молода, невеликий буряк сама смачна, соковита і солодка. Саме літа я завжди готую рецепт класичної ботвиньї, який робила ще моя бабуся.

Ботвинья готується з бурякової гички. Не пропустіть таку можливість, поки бадилля не стала грубою, вона теж піде в справу.

Буряк – овоч корисний, вона збільшує життєві сили організму, покращує засвоюваність клітинами кисню. Буряк можна їсти в будь-якому вигляді – сиру терту, запечену, тушковану, варену, в борщі. Але тільки влітку можна приготувати рецепт бурякової ботвиньї.

У стародавні часу цей холодний супчик був шанований і популярний, але зараз незаслужено забутий, мало хто про нього пам’ятає. Влітку більше окрошка готується і холодний борщ. Я пропоную порадувати своїх близьких корисним річним обідом.

Рецепт ботвиньї з бурякової гички

Для ботвиньї потрібно підготувати:

  • квас хлібний,
  • цибуля зелена,
  • молода буряк із гичкою,
  • зелень (петрушка, кріп),
  • свіжі огірки,
  • цукор і сіль
  • риба відварна (можна замінити банкою консерви з риби)

Бурякові коренеплоди беріть молоді, вони смачніше і соковитіше. Наріжте їх на часточки, згасити до м’якості на рослинному маслі, з додаванням води. Додайте дрібно нарізану бадилля.

Рецепт класичної ботвиньї з бурякової бадиллямПерекладіть потушенную буряк з бадиллям у велику миску, висипте подрібнені огірки, зелень, посоліть, підсолодіть. Якщо будете використовувати рибні консерви, сіль не потрібно. Суміш залити холодним квасом.

Поставити для настоювання в холодильник на 30 хвилин. Ситний суп бурячник з ароматами літа, готовий!

Рецепт класичної ботвиньї я роблю без точної рецептури продуктів. Іноді виходить ботвинья рідка, а інший раз – густішим. Вітається додавання іншої зелені – шпинату, щавлю, селери, чим більше зелені, тим пахучіше суп. Їмо холодним, за бажанням додаємо сметану. Приємного апетиту!

Раджу прочитати: дієтична окрошка.