Як приготувати смачну кашу

Стаття розповість про те, як приготувати смачну кашу, щоб вона вийшла запашної і ароматною.

Приготування каші, щоб вона не вийшла розмазнею, не пригоріла, а була смачною,-велике мистецтво. Не у всіх господинь все відразу виходить. Ось такі поради з приготування каш.

Як приготувати смачну кашу

Як смачно приготувати гречану кашу?

Треба на один об’єм каші взяти два об’єму води. Причому робити це не на око, а як можна точніше. Гречану кашу варять при щільно закритій кришці. У перші п’ять хвилин після закипання вогонь повинен бути сильним, потім зменшуємо до середнього, а в кінці варіння вогонь повинен бути мінімальним і варити треба до тих пір, поки вода не википить. Найкраще каша виходить в металевій каструлі, або в казанку з опуклим і потовщеним дном. Саме такий казанок забезпечує повне википання рідини з дна і створює рівномірний розбухання і прогрівання каші.

І ще важлива умова, затока кашу водою, не чіпайте, не перемішуйте кашу, не відкривайте кришку. Каша вариться в основному не водою, а пором, тому випустивши пар, Ви не дасте каші тепла. Якщо це не дотримуватися, то каша або підгорає, або сохне, а підливаючи в неї воду, Ви отримаєте лемішку. Приготування гречаної каші займає 15 хвилин, якщо варити її довше, то смак її погіршується, аромат слабшає, а зерна втрачають форму.

Важлива умова-як заправити кашу. Ідеальний варіант для гречки-заправка, яка складається з вершкового масла, цибулі, сухих білих грибів і варених дрібно порізаних яєць.

Цибулю можна не смажити, а вносити дрібно нарізаним в середині кипіння в кашу, просто засипавши зверху і не перемішуючи. Також роблю з грибами. Їх треба розтерти в порошок, в кашу додається 1 гриб, розтертий у порошок. Виходить вишуканий і неповторний аромат. Яйця та масло додають у готову кашу. Рекомендується настояти кашу 5 хвилин після варіння, для упрівання. Після цього кашу перемішують з яйцями, маслом, солять і подають до столу.

Є ще спосіб приготування гречаної каші крупу перебираємо, прожарюємо на сковороді до підрум’янення. Налити в каструлю води, додати сіль і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить, всипте кашу і варіть до загустіння. Після каструлю закутуємо і залишаємо на 40 хвилин для упрівання.

Як приготувати смачну рисову кашу?

Рисова каша готується по іншому. На 2 частини рису беремо 3 частини води. Варимо 12 хвилин. Три хвилини вариться каша на сильному вогні, сім хвилин на середньому, і дві хвилини на слабкому вогні. Приготована Каша. Не поспішайте знімати кришку. Залиште її на стільки хвилин, скільки Ви її варили, вона повинна постояти 12 хвилин. Відкриваємо і перед нами розсипчаста каша. Після цього покладіть шматочок масла, посолити. акуратно перемішайте, не розтираючи кашу.

Перед варінням крупу-пшоно, рис, перловку промити. Особливо це стосується пшона, так як воно містить борошно, надає йому гіркий смак. Ядрицю промивають у тому випадку, якщо в ній є пил.

Перлова каша звариться швидше, якщо її попередньо на 3 години замочити. Майже завжди , при варінні каші, крупу засипають у киплячу солону воду і варять до загустіння на слабкому вогні. Щоб вона упрела, можна каструлю після варіння поставити на водяну баню або в духовку. Якщо Ви ставите каструлю в духовку, краще всього поставити каструлю на сковороду, наповнену водою і поставити в духовку.

Сіль при варінні молочних каш кладуть у молоко до закладки круп і беруть її менше, ніж для каш приготованих на воді.

Пшоно, рис,ячну, перлову і вівсяні крупи промивають спочатку теплою водою, потім гарячою водою.

Рис вийде білим і розсипчастим, якщо при варінні додати пару крапель лимонного соку і накрити каструлю кришкою. Рис для гарніру буде набагато смачніше, якщо зварити його на м’ясному бульйоні.

Щоб перлова каша не вийшла синюватого кольору, воду після закипання зливаємо, крупу знову заливаємо гарячою солоною водою, додаємо масло і варимо 20 хвилин.

Такі невеликі секрети приготування смачною і ароматною каші.