Як приймати вівсяні і житні висівки для схуднення

Дівчата заради того, щоб скинути кілька кілограмів, йдуть на різні жертви і хитрощі. Пропонуємо розглянути, як приймати житні, пшеничні і вівсяні висівки для схуднення, які краще для організму, а також корисні рецепти від дієтологів.

Зміст:

  • Види і користь висівок
  • Відео: все про висівках для схуднення
  • Рецепти, як правильно вживати висівки

Види і користь висівок

Практично всі знають, що висівки дуже корисні для людського організму, бачать фото схудлих дівчат, але не багато хто знають, чому вони так добре діють на людину. Цей продукт добувається зі злаків під час їх переробки, точніше, перемелювання. Злакові частинки видобуваються з усіх зернових, але найбільшу популярність отримали вівсяні і пшеничні. Розглянемо, в чому між ними різниця.

Пшеничні в основному застосовуються для очищення організму, вони відмінно поєднуються з пектином, завдяки чому допомагають полегшити шлунок і кишечник, а також продовжують молодість. Діють вони як губка, тобто Ви з’їдаєте кілька ложок висівок, після чого випиваєте багато води, вони проходять по всьому шлунково-кишковому тракту, вбираючи в себе все погане, що трапляється на шляху. У шлунку створюється відчуття наповненості, завдяки чому Ви менше їсте. Зупиняються висівки в кишечнику (товстому і тонкому), сприяючи тому, що він швидше звільняється від застояних калових мас. Виводяться з організму звичайним шляхом.

Вівсяні більше вважаються продуктом краси. Ця клітковина виводить з організму всі токсини і шлаки, очищає шкіру, зміцнює нігті і волосся. Паралельно очищається і шлунок, але в меншій мірі, ніж з пшеничними. Висівки з вівса – це ідеальний варіант для тих, хто хоче не просто схуднути, але і очистити шкіру, хоч вони і менш ефективні перемеленої пшениці.

Корисні якості висівок для схуднення:

  1. Абсорбують шлаки, токсини;
  2. Сибірські висівки використовуються проти тромбів і варикозу;
  3. Допомагають позбутися від запору навіть при вагітності;
  4. Сприяють очищенню шкіри;
  5. Вам легше худнути, оскільки створюється враження, що шлунок завжди повний.

Крім цього, висівки надають пряме вплив на гормональну систему і мозок. Ви можете більше працювати, при цьому менше втомлюєтеся, стає краще пам’ять і настрій.

Відео: все про висівках для схуднення

Рецепти, як правильно вживати висівки

Перед тим, як вживати пшеничні висівки для схуднення, потрібно визначитися з метою їх використання. Якщо просто очиститися, то досить їсти продукти з домішками зернових, але якщо мета – скинути декілька кілограм (або навіть десяток), то потрібно їх їсти, причому регулярно. Але по порядку.

прихильниці доктора Дюка вважають, що висівки – це прекрасна основа для дієтичних страв. З ними можна готувати пиріжки, хліб, торти і навіть перші страви і салати. В такому випадку вони виступають як біодобавки, м’яко очищають порожнисті органи і насичують тканини мінералами. Поради гастроентеролога:

  1. Їжте хліб з висівками, це дуже простий спосіб захистити себе від збільшення маси тіла;
  2. Хоча б раз на тиждень три рази в день вживайте ячмінні або пшеничні висівки в чистому вигляді;
  3. Вводите засіб у щоденне меню, не тільки в якості борошняних продуктів, посипайте ними салати, другі та перші страви, перекуски.

Фото – Види висівок

Незважаючи на всю безпеку цього продукту, дієта на висівках повинна проводитися тільки під суворим наглядом лікаря. Основа цього типу харчування: багато пийте. Як ми говорили вище, висівки – це природний абсорбент, і його схуднення також ефективно, як і на активованому вугіллі, з різницею, що зернові діють тільки в поєднання з рідиною. Якщо Ви мало п’є, то гострі частинки пшона або вівса можуть подряпати ніжну тканину шлунка кишечника, порушать розташування волосків в прямій кишці. В середньому на ложку висівок має припадати близько 2 склянок з чистою водою.

Перевагою такої дієти є те, що можна їсти все, головне, щоб їжа не була дуже жирної або важкою. Їмо чисті висівки перед їжею, в якості приправи або БАДа для схуднення. Потрібно стежити за своїм принципом харчування. Перший час (2 тижні) вживаємо по 1,5 ложки, на другому етапі – 2, і так кожні два тижні збільшуємо кількість на половину ложки, досягаючи 3 частин, зупиняємося на них і дотримуємося. Таке застосування можливе навіть відразу після пологів більш того, це дуже корисно як для мами, так і для дитини, який буде отримувати більше мікроелементів.

Треба трохи розповісти про екструдовані висівки, це перероблена лушпиння, яка виготовляється за допомогою використання високої температури і тиску. Вони хрусткі, приємні на смак, але практично повністю позбавлені своїх корисних якостей.

Щоб Ви могли схуднути на потрібну кількість кілограм, пропонуємо розглянути рецепти від дієтолога Дюка смачних і корисних страв:

  1. найпростіший і перевірений спосіб – пити для схуднення кефір з висівками для схуднення, цей засіб дає результати набагато краще і швидше багатьох проносних при запорі, воно очищає судини, може знизити біль у шлунку і нудоту;
  2. Перед сніданком їжте продукт з розторопшею, це відмінно бадьорить, піднімає настрій і дає прекрасні результати для схуднення;
  3. Гранульовані висівки можна додавати в салат Цезар замість сухариків, це дуже смачно і корисно. Точно також можна використовувати порошкові, ними присипають супи, булочки, печиво.

Солодке, у якого калорійність нижче 100 ккал на 100 грам:

  • 4 склянки висівок
  • 3-4 столові ложки підсолоджувача (за смаком
  • 3 ложки какао-порошку
  • 2 яйця
  • 1 пакетик дріжджів.

Інструкція:

Замочіть висівки в киплячій воді, розімніть виделкою і залиште так на кілька хвилин. За цей час збийте яйця і додайте до зернових. Додає далі цукрозамінник, знову добре перемішуємо. Присипте все тісто дріжджами, залиште набрякнути минут10-15 і ставте в духовку або мікрохвильову піч на 5 хвилин як кекси-мафіни. Коли дістанете, дуже до речі буде присипати їх корицею або какао.

Фото – Кекси з висівок

Якщо дуже хочеться якогось м’яса, то приготуйте собі котлетки з соєю і висівками. Ці харчові продукти можна знайти і купити в будь-якому великому магазині, в аптеках і навіть на ринках. Щоб правильно все зробити приготуйте:

  1. Соєвий фарш, грам 200-250;
  2. Цибуля, зелень за смаком;
  3. Хліб з висівок;
  4. Три яйця;
  5. Приправи (перець, сіль).

Відварюємо в киплячій воді фарш із сої, нам знадобиться хвилин 10, після знімаємо з вогню, відкидаємо на сітку або в сито. Змішуємо з іншими інгредієнтами, додаємо хліба стільки, щоб вийшла консистенція як у справжніх м’ясних котлет. Як бачите їх виробництво не набагато складніше традиційних страв. Смажимо котлети на сковорідці з олією, краще подавати зі сметаною.

Купити висівки для схуднення – не проблема, хороші відгуки про продукцію Арго, Літо, житні Эльмика, Орігітея. Незважаючи на всю користь цього продукту, у нього є і мінуси. Не можна робити відвар з зернових і їх похідних тим, хто страждає на целіакію, людям з виразкою шлунка або індивідуальною непереносимістю.

Форум дівчат радить купувати висівки тільки в перевірених місцях і професійних центрах. Щоб прицінитися, пропонуємо дізнатися, яка ціна в різних містах Росії, Казахстані та України:

ГородЦена, 700 грам/рублі
Алмати 100
Дніпропетровськ 100
Красноярськ 100
Москва 100
Харків 110
Новосибірськ 100
Київ 110

Опитування: чи Використовуєте Ви висівки в своєму раціоні?

  • – Так.
  • Ні, я раніше про них нічого не знала.
  • Ні, вони мені не подобаються.
  • Тепер буду.

Loading …