Домашній лимонад з цитрусів – смачне порятунок від спраги

Напевно, лимонад самий популярний напій. Особливо в літній сезон, коли всі навколо знемагає від спеки. Тоді келих крижаного, освіжаючого лимонаду доведеться як не можна до речі. Але те, чим торгують у магазинах, не відрізняється натуральністю і користь такого напою можна поставити під сумнів. Інша справа – домашній лимонад! Він не тільки вгамує спрагу, але і вручить організму цілий букет вітамінів.

Домашній лимонад

Кілька правил приготування домашнього лимонаду

Якщо ви поки ще не в курсі, як зробити домашній лимонад, то цей пробіл потрібно терміново заповнювати. Спробувавши одного разу цей напій домашнього приготування, ви більше ніколи не захочете купувати сумнівну рідина в пластикових балонах. Готувати його дуже просто. Для початку хочеться виділити кілька правил, які лежать в основі успіху приготування смачного лимонаду.

Домашній лимонад

  1. Домашній лимонад готують із води та соку (або суміші соків)
  2. Можна використовувати звичайну чисту питну воду або взяти мінеральну з газом або без нього.
  3. Для додання пікантного аромату можна додати пряні трави (наприклад, м’яту) і ароматичні сиропи.
  4. В якості підсолоджувача використовуйте цукор, фруктові сиропи або мед.
  5. Лимонад краще пити відразу ж після приготування. Тривале зберігання в холодильнику не рекомендується.
  6. Напій буде ще смачніше, якщо при подачі налити його в красивий келих, прикрасити цілими ягодами, шматочками фруктів і соломинкою.

Ось і всі правила. В іншому це абсолютно невибагливий і до смішного простий у приготуванні напій.

Базовий рецепт лимонаду

Домашній лимонадСпочатку лимонад готували тільки з лимонів, з-за цього він і отримав таку назву. Але потім люди відкрили для себе, що з апельсинів, лайма, а також з будь-яких інших фруктів або ягід виходять не менш смачні напої. Сьогодні ми зупинимося на класиці і повчимося готувати домашній лимонад з апельсинів і лимонів.

  • В ємність видавіть сік декількох лимонів або апельсинів.
  • За смаком додайте цукровий сироп. Можна використовувати і звичайний цукор, але тоді його треба спочатку розчинити в невеликій кількості теплої води.
  • Долийте простий або мінеральної води і ретельно перемішайте.

Для змішування лимонаду дуже зручно використовувати шейкер. В нього наливають лимонад, кладуть лід і починають інтенсивно струшувати. Після цього вам залишиться охолоджений напій перелити в келих і насолоджуватися його освіжаючим смаком. Якщо шейкера немає, то можна обійтися і без нього.

Кращі рецепти домашнього лимонаду

Знайти кращий рецепт домашнього лимонаду можна тільки одним способом – приготувати з кількох варіантів і вибрати той, який сподобався найбільше. Пропоную вам декілька різних, найбільш вдалих, на мій смак, рецептів.

Домашній лимонад

Швидше швидкого

Цей рецепт буквально рятує, коли потрібно швидко приготувати смачний напій. На літр лимонаду потрібно взяти два лимона, 200 г цукру, 750 мм води і лід.

  1. Лимони добре помийте, так як використовувати їх ми будемо прямо з корочками.
  2. Розріжте їх і помістіть в блендер.
  3. Туди ж додайте холодну воду, лід і цукор. Якщо не любите солодке, то цукру можна брати менше.
  4. Все це перемішуйте протягом однієї хвилини.
  5. Залишилося напій процідити через дрібне сито, перелити в келихи і прикрасити скибочками лимона.

Збірний лимонад з апельсинів і лимонів

Хотілося б попередити, що в цьому рецепті використовується цедра, яка надає пікантну гірчинку. Якщо ви не любитель гіркоти, то просто виключіть цедру з рецепту. Отже, для приготування збірного лимонаду нам знадобиться два лимона і лайма, один апельсин, невеликий пучок м’яти, 1,5 літра води і 5 столових ложок цукру.

  • Цитрусові залийте окропом і потримати в ньому буквально хвилинку. Якщо невелика гірчинка вас не лякає, то дуже тоненько зріжте цедру, перекладіть її в каструлю, залийте 1,5 літрами окропу і поставте на вогонь. Видавіть сік з лимонів, лаймів і апельсина і перелийте в цю ж ємність. Якщо ви бажаєте приготувати напій без гіркоти, то змішуйте лише воду і сік.
  • Додайте 5 ложок цукру, доведіть напій до кипіння і зніміть з вогню.
  • Залиште остигати в природних умовах.
  • Листя м’яти перетріть між пальцями і відправте їх в ємність з лимонадом. Остаточно остудіть напій в холодильнику.

Заморожений лимонад

На найбільшу спеку можна скористатися особливим рецептом лимонаду. Для його приготування вам знадобиться кілька лимонів, літр води і цукор за смаком.

  1. Цукор розчиніть в трохи теплій воді.
  2. З лимонів вичавити сік і перелийте його в посуд з підсолодженою водою.
  3. закрийте Ємність кришкою і на всю ніч відправте в морозилку.
  4. Заморожений лимонад за допомогою ножа розкришите на дрібні шматочки, пересипте кришиво в келихи, прикрасити часточками лимона і гілочками м’яти.

За цим же рецептом можна приготувати домашній лимонад з апельсинів.

Холодні напої просто рятують у спеку від спраги і перегріву організму. Можна готувати холодний чай, лимонад або інші напої. Якщо ви любитель прохолодного лимонаду, то вам буде цікаво подивитися відео з експериментом з приготування цього напою з лимонів і апельсинів.