Незвичайні рецепти смачного домашнього лимонаду

Незважаючи на те, що прилавки магазинів просто ломляться від великої кількості прохолодних напоїв, все більше людей воліють готувати лимонад в домашніх умовах. Це не дивно, адже він набагато корисніше і смачніше! Кожен ковток запашної прохолодного напою не тільки чудово втамовує спрагу, але і наповнює ваш організм вітамінами. У минулій статті я вже розповідала, як приготувати смачний лимонад з цитрусових. А сьогодні хотілося б поділитися більш незвичайними рецептами.

Лимонад в домашніх умовах-рецепти

З чого можна приготувати лимонад?

У класичному варіанті приготування цього напою використовуються цитрусові фрукти – лимон, апельсин і лайм. Але є рецепти, в яких використовуються і інші продукти. Наприклад, ароматна травичка естрагон, більш знайома всім, як «тархун», м’ята або пряний імбир. Деякі додають в лимонад, фруктові соки і прянощі. Але лимон все одно залишається обов’язковим компонентом.

тобто ви можете приготувати лимонад в домашніх умовах, використовуючи абсолютно будь-які компоненти, які ви любите найбільше, підганяючи смак напою під свої уподобання. І тут домашні напої вигідно відрізняються від магазинних газованої води.

Освіжаючий напій з м’ятою

Запашна, «холодна» травичка часто стає єдиним порятунком від спраги. Легкий приємний холодок напою сподобається всім, хто любить і цінує м’яту. Пропоную вам спробувати два, найбільш вдалих на мій смак, рецепти домашнього лимонаду з м’ятою.

Лимонад в домашніх умовах-рецепти

Холодний спосіб приготування

Щоб зберегти всі вітаміни, натуральний аромат і свіжий смак м’яти, краще готувати лимонад з неї по холодному рецептом. Це дуже просто, швидко і корисно! Для його приготування вам знадобиться щедрий пучок свіжої зелені м’яти, два лимона, 100 грам цукрової пудри або піску і два літри води. Відразу невелике доповнення – воду можна брати несолону мінеральну з газом і за бажанням додати ще буквально чайну ложечку тертого або сушеного імбиру. Але це вже на любителя. Класичний рецепт домашнього лимонаду з м’ятою обходиться без участі цих компонентів.

  1. М’яту промийте холодною водою, складіть у ємність і добре розітріть її з цукром. Повинно виділитися хоча б невелику кількість соку.
  2. У великий глек перекладіть розтерту м’яту з цукром, туди ж вичавіть сік з одного лимона, а другий наріжте на скибочки і теж відправте в загальну ємність.
  3. Залийте всі компоненти двома літрами холодної води, перемішайте і відправте в холодильник. Напій потрібно настоювати не менше двох годин. Чим довше він буде стояти, тим краще вбере в себе аромати м’яти і лимона.
  4. Профільтруйте, додайте лід і насолоджуйтеся!

Гарячий спосіб приготування

Лимонад з м’ятою в домашніх умовах можна приготувати і по «гарячому рецептом». Частина вітамінів, звісно, загубиться, але під час заварювання м’ята злегка змінює свій аромат. Деякі вважають, що він стає більш м’яким і приємним. Для приготування лимонаду по цьому рецепту вам знадобиться пучок м’яти, один лимон, літр води і 100 г цукру.

  1. М’яту помийте і наріжте, а з лимона відіжміть сік. Кірки не викидайте – вони нам ще знадобляться.
  2. В каструльку налийте 1 літр води, опустіть в неї лимонні шкірки і нарізану м’яту. Увімкніть вогонь, доведіть до кипіння і проваріть хвилин п’ять. Це буде ароматна м’ятна основа для лимонаду.
  3. Поки м’ятний відвар не охолов, додайте в нього цукор і добре перемішайте.
  4. Тепер залишилося профільтрувати, додати лимонний сік і поставити в холодильник до повного охолодження.

Пряний напій з імбиром

Імбир – пряність на любителя, але дуже багато полюбили його не тільки за пікантний смак, але і величезну користь для організму. Домашній імбирний лимонад буде актуальним не лише влітку, але й взимку для підвищення імунітету і профілактики простудних захворювань. Для його приготування візьміть шматочок свіжого кореня імбиру, 6 лимонів, 4 ст. л. меду, маленьку дрібку солі для повноти смаку, трохи більше літра води і лід для охолодження.

  1. Лимонад в домашніх умовах-рецептиСпочатку займіться імбиром – очистіть і наріжте кільцями.
  2. В каструльку налийте близько 2 склянок води, викладіть в неї імбир і дайте закипіти. Відразу ж додайте мед, дрібку солі і зніміть з вогню. Близько 10 хвилин напою потрібно настоюватися, щоб взяти якомога більше пряного аромату від кореня.
  3. Поки основа для лимонаду «відпочиває», видавіть сік з чотирьох великих лимонів, перелийте його в глечик і додайте 3 склянки охолодженої води. Залишилися лимони наріжте кільцями і теж відправте в глечик.
  4. З’єднайте дві одержані рідини разом, за смаком можна додати ще трохи меду. Пити напій можна відразу ж, але краще, якщо він все-таки трохи постоїть в холодильнику.
  5. Залишилося розлити домашній імбирний лимонад по келихах, додати льоду і насолоджуватися вишуканим смаком.

Підбадьорливий лимонад з тархуном

Ароматна травичка тархун по-іншому називається естрагоном. Якщо її додати в лимонад, то можна отримати чудовий запашний напій, який не йде ні в яке порівняння з магазинними газировками. Красивий колір, тонкий, пряний аромат, що бадьорить і освіжає – цей напій стане у вас одним з улюблених!

Лимонад з тархуна в домашніх умовах приготувати дуже просто – головне роздобути основний компонент. Вам знадобиться літр води, пучок зелені естрагону, близько 70 – 100 грам цукру за смаком, два лайма і лід.

  1. Лимонад в домашніх умовах-рецептиСпочатку приготуйте цукровий сироп з рівних кількостей цукру і води. Ідеальний варіант, якщо для цього рецепту ви візьмете коричневий цукор. Він набагато корисніше.
  2. Тепер пучок тархуну потрібно розділити на дві частини – одну більшу, а другу меншу. Більшу частину покладіть в каструлю, налийте зовсім трохи води і починайте інтенсивно розминати травичку ступкою. Нам потрібно отримати якомога більше ароматного соку рослини. Можна зробити простіше – злегка розім’ятим естрагон проварити в невеликій кількості води, але в цьому випадку велика частина вітамінів загубиться.
  3. Сік, отриманий з тархуну, потрібно профільтрувати і перелити в чисту ємність. Додаємо туди ж лайм, нарізаний на скибочки, частину трави, сироп і заливаємо літром води.

Тепер всю цю красу залишилося перемішати, прибрати в холодильник і дати напою постояти пару годин. Як бачите, лимонад з тархуна в домашніх умовах приготувати дуже просто. Описати, яким ароматним виходить цей напій просто неможливо. Тому краще спробуйте приготувати його самі.

У літній час дуже хочеться прохолодних напоїв. Це може бути лимонад або холодний чай. Неважливо, якого напою ви віддаєте перевагу. Головне, щоб він був приготований своїми руками, з натуральних і корисних інгредієнтів.