Як змусити себе відмовитися від шкідливих продуктів для печінки?

В організмі у людини є лише єдиний орган, який володіє функціями самовідновлення. Цей орган – печінка, але і він має свій ресурс відновлення. Шкідливі продукти для печінки Ви повинні вживати якомога рідше. Часте вживання шкідливих продуктів, здатне перевантажувати печінку.

Печінка по праву вважається хімічною лабораторією. Вся наша кров проходить очищення печінки. В ній знезаражуються шкідливі токсини. Що б шкідливий ми не з’їли, печінка завжди виконує роль головного очисного фільтра. Так відбувається завжди, поки орган знаходиться в хорошому робочому стані.

При ослабленні її функцій, починає страждати людський організм. Кровообіг та імунітет знижується, сповільнюється синтез в клітинах енергії. Печінка не може справлятися з покладеними на неї завданнями, тому токсини і шкідливі речовини починають надходити в кров, а звідти вони блискавично надходять у всі органи. Щоб цього не відбувалося, потрібно виключити з вживання продукти, шкідливі для печінки.

Гострі продукти

Шкідливі продукти для печінкиВ першу чергу, до небезпечним і шкідливим продуктам, я б віднесла гострі страви. Орган не любить гостре, вважає їх токсинами, а тому прагне від них позбутися. Овочі з різким запахом – цибуля, часник, редис, редька, їй не по душі.

Це також відноситься до пекучим приправ, хріну, оцту, кетчупу, гірчиці, різних заправок і соусів. Уважно читайте етикетки продуктів. Як часто можна прочитати, що в їх складі присутні шкідливі штучні ароматизатори, барвники, замінники смаку. Всі вони негативно впливають на роботу печінки.

Як тільки дані продукти і приправи надходять в організм, виділяється подвоєна доза жовчі. Наша очисна фабрика прагнути розщепити шкідливі речовини. Небезпека полягає в тому, що відбувається застій надлишок гіркої рідини в протоках печінки, це веде до утворення каменів. Важко повірити, але насправді, найменша піщинка за півроку може зрости на величезний камінь. Це вже серйозні і небезпечні ускладнення.

Печінка негативно реагує на кислі продукти. До них відносяться – лимон, журавлина, квашена капуста, щавель та інші продукти. Я не закликаю Вас до того, що від кислих продуктів доведеться відмовитися. Перераховані продукти містять велику кількість корисних вітамінів, мінералів, фитондидов. Рада може бути один – все добре вживати в міру, в невеликих кількостях!

Шкоду копченостей

Риба, курка, грудинка з запахом диму – правда це дуже смачно? Я не сумніваюся, що на це питання відповість позитивно! Давайте задумаємося над тим, а чи так вже перераховані корисні продукти? В делікатесах величезна кількість шкідливих речовин, показники їх просто зашкалюють. Якщо б наша печінка могла давати поради, вона б точно попросила, тікати від прилавків з копченостями.

Посудіть самі, щоб копченості придбали властивий їм аромат і смак, вони повинні знаходитися довгий час в диму, просякнутих смолами і кіптявою. При обробці копченостей плавиться жир, який осідає на вугіллі, а потім перетворюється в канцероген – бензапірен. Вчені вважають, що небезпечний канцероген призводить до розвитку онкологічних захворювань. Ми з апетитом вживаємо ці продукти, і не замислюємося над тим, що наносимо непоправної шкоди печінки. Їй не залишається нічого, як почати фільтрувати шкідливі речовини.

Зараз продається в магазинах «рідкий дим». Люди використовують його для вимочування м’яса. Знайте «рідкий дим» дуже небезпечний. При систематичному його застосуванні руйнується печінка, ушкоджується слизова шлунково-кишкового тракту. Таке може статися швидкими темпами, що буквально за пару місяців.

Жирні продукти

Жирні продукти негативно позначаються на здоров’я печінки. Орган працює з підвищеним навантаженням, їй доводиться пропускати через себе маслянисті нерозчинні речовини. Велика кількість жиру осідає в клітинах печінки. Це може викликати відчуття втоми, втоми, нудоти. З’являється біль у правому підребер’ї. Якщо споживання жирних продуктів не знижується, орган починає запалюватися, відбувається руйнація клітин. Це може призвести до того, що орган не зможе знешкоджувати шкідливі речовини, що призведе до отруєння організму.

Шкоду алкоголю

Шкідливі продукти для печінкиАлкоголь покращує настрій, знімає стреси, але ось печінки доводиться важко! Рекомендована доза алкоголю – 50 мл горілки або келих сухого вина. При вживанні такої кількості спиртного, організму Ви не нашкодите. Орган позбутися від токсинів за одну годину, але якщо таке відбувається часто, а завищені дози, очисна фабрика починає працювати на знос. Відбувається відмирання клітин, вони заміщуються на сполучну тканину і жир. Як наслідок, це може призвести до цирозу і раку.

Жінки страждають частіше за чоловіків. Організм жінок більш чутливий до алкоголю, він не може швидко виводити його з організму. Ось чому у жінок набагато частіше зустрічаються тяжкі захворювання печінки. А найнеприємніше те, що часто печінка терпляче переносить всі страждання, це мовчазний орган. А ми можемо навіть і не здогадуватися, які негативні зміни в ній відбуваються. Про себе вона дає знати тоді, коли всі запаси і сили її використані, а резервів для відновлення просто не існує! Проте, в нашому житті час від часу трапляються застілля, без них теж ніяк не обійтися, тоді потрібно влаштувати свято для печінки, а допоможуть їй у цьому прості рецепти для лікування.

Крім того, про печінки необхідно постійно піклується, існують народні рецепти для очищення печінки, з якими можна ознайомитися тут. Подивіться відео-самі шкідливі продукти для печінки, від чого варто відмовитися насамперед. Наводиться перелік небезпечної їжі.